Zoeken

Actueel

Veranderingen van wetten en regels houden we graag nauwlettend voor je in de gaten. Hebben ze gevolgen voor jouw persoonlijke of zakelijke situatie? We schrijven er graag over in blogs op deze website of in publicaties voor kranten en magazines. Zo blijf jij altijd op de hoogte van het laatste nieuws. In taal die zelfs de ingewikkeldste materie begrijpelijk maakt.

Bestuurder van een vereniging, wees alert!

Bestuurder van een vereniging, wees alert!

Bestuurder van een vereniging, wees alert! Denk niet alleen aan de WBTR maar ook aan de AVG! Als bestuurder moet jij je volgens de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) richten naar het belang van de vereniging. Daarbij hoort ook het in acht nemen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ofwel: de privacywetgeving. Dit geldt trouwens niet alleen voor verenigingen, maar voor alle organisaties. Met deze rubriek wil ik in hoofdlijnen ingaan op de AVG. Mogelijk is het een saai onderwerp, maar niettemin wel erg belangrijk. Menig bestuurder die bij mij aan tafel is geweest voor het aanpassen van de statuten in het kader van de WBTR, staat daarbij niet stil bij de verplichtingen die op de vereniging rust krachtens de privacywetgeving.

Meer nieuws
De kangoeroewoning/ mantelzorgwoning

De kangoeroewoning/ mantelzorgwoning

De kangoeroewoning. Samenwonen met pa en ma in de buidel, dát zou wel eens een idee kunnen zijn! Woningkrapte, té weinig zorgmogelijkheden, de wens om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen, oplossing tegen eenzaamheid, kinderopvang aan huis, senioren die in een te ruime woning wonen maar geen passend alternatief kunnen vinden, kinderen die geen woning kunnen vinden of juist ruimer willen gaan wonen wegens gezinsuitbreiding, maar het is niet binnen hun bereik. Zou een kangoeroewoning (ook wel mantelzorgwoning genoemd) een alternatief kunnen bieden?

Meer nieuws
Jubelton per 1 januari 2023 naar 27.231 euro

Jubelton per 1 januari 2023 naar 27.231 euro

Het kabinet verlaagt per 1 januari volgend jaar de jubelton naar 27.231 euro. Dat bedrag is volgens staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) de meest logische keuze, aangezien het gelijk is aan de eenmalige verhoogde schenkingsvrijstelling tussen ouders en kinderen.

Meer nieuws
Lieve ondernemer informeer jouw lief

Lieve ondernemer informeer jouw lief

Eigenlijk zijn wij grosso modo toch nog wel erg traditioneel ingesteld. Het is maar de vraag wat je onder traditioneel verstaat. En is traditioneel zijn zo oubollig? Past dat nog in deze tijd? De ene ouder zorgt voor de kinderen en het huishouden en de andere voor het bedrijf. Is die laatste een man? Nee, dat hoeft natuurlijk niet, al is de ondernemer over het algemeen thans nog steeds een meneer.

Meer nieuws
Geld wegsluizen vlak voor het overlijden.

Geld wegsluizen vlak voor het overlijden.

Als verwacht wordt dat moeder als langstlevende ouder niet meer lang te gaan heeft, dan kom je wel eens tegen dat een kind snel geld van de rekening doorstort om verschillende redenen. Denk bijvoorbeeld aan het pogen het geld uit het zicht van de fiscus te houden vanwege de erfbelasting of geld achterhouden om de uitvaart te betalen omdat de bank de rekening zal blokkeren. Verder verneem ik ook wel eens dat een kind vindt dat deze nooit goed beloond is geweest voor alles wat deze als mantelzorger voor moeder heeft betekend ten opzichte van diens broers en zusters. Een mooi bedrag op de eigen rekening storten is dan wel erg aanlokkelijk. Herkenbaar?

Meer nieuws
Rientjes Notariaat: laagdrempelig specialist voor bedrijf en particulier

Rientjes Notariaat: laagdrempelig specialist voor bedrijf en particulier

De gang naar de notaris is vaak ‘een moetje’. Omdat je net een huis gekocht of verkocht hebt bijvoorbeeld. Jammer eigenlijk, zegt notaris Karin Rientjes, want het notariaat is zoveel meer dan dat. Wat dat is, vertelt ze aan Noordz. “Ik word blij van het geven van advies en het oplossen van geschillen.”

Meer nieuws
Notaris worden?

Notaris worden?

Kijk snel op notarisworden.nl Bijna examentijd op school? Beroepskeuze nog niet gemaakt? Carrière switch?

Meer nieuws
Erfgenaam niet aansprakelijk voor schulden overleden moeder

Erfgenaam niet aansprakelijk voor schulden overleden moeder

Afgelopen oktober heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan over een erfenis die in 2014 beneficiair aanvaard was door een kind. Moeder's schuldeiser vond namelijk dat het kind door zijn gedragingen wél aansprakelijk was voor haar schulden.

Meer nieuws
'Teboekstellen' van je schip

'Teboekstellen' van je schip

Als je ook een hypotheek op het schip wilt afsluiten, is het 'teboekstellen' van je schip verplicht. Dit geldt ook als de waterverplaatsing van het schip meer dan 10m³ bedraagt.

Meer nieuws
ZEKER WETEN, WIJ HOREN BIJ ELKAAR! Karin, hoe nu verder?

ZEKER WETEN, WIJ HOREN BIJ ELKAAR! Karin, hoe nu verder?

Moeten we een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract aangaan? Deze vraag wordt mij vaak gesteld. Trouwen of geregistreerd partnerschap? Voor de wet ben je als samenwoner niets van elkaar. Bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap (partnerschap) regelt de wet automatisch van alles voor jullie.

Meer nieuws
De patchworkfamilie

De patchworkfamilie

De patchworkfamilie wordt ook wel eens het fusie- of samengesteld gezin genoemd en is een bekend fenomeen in deze tijd. Een voorbeeld van een patchworkfamilie is: zij heeft een huwelijk achter de rug en heeft daaruit twee dochters en hij heeft samengewoond en heeft uit die relatie één zoon. Zij wonen nu met z'n allen samen in zijn huis. Bij haar is een co-ouderschap en bij hem speelt een omgangsregeling waarbij zijn zoon om het weekend op bezoek komt en om de week op woensdagavond bij vader komt eten.

Meer nieuws
Het kopen van een huis als samenwoner. Maak goede afspraken!

Het kopen van een huis als samenwoner. Maak goede afspraken!

Na veel bezichtigingen en meerdere keren bieden boven de vraagprijs hebben jullie dan eindelijk jullie droomhuis bemachtigd.  Daar komt veel bij kijken zoals de vraag of je de woning wel kunt financieren, hoe het moet qua verbouwing en de nieuwe keuken.  Ook moet niet vergeten worden om de woning en inboedel te verzekeren. Verder heeft de hypotheekadviseur jullie erop gewezen dat er iets geregeld moet worden qua samenlevingsovereenkomst. Maar met het geld voor een samenlevingscontract zou je ook dat bankje kunnen kopen …

Meer nieuws

Raad en daad

Bij de meest bepalende en emotionele keuzes in je leven betrek je vaak de mensen die het dichtst bij je staan. Bij hen proef je het onvoorwaardelijke vertrouwen. Datzelfde gevoel willen wij je bezorgen bij het vastleggen van alle afspraken rond de keuzes die je maakt. Met raad en daad staan we je bij. Zo zorgen wij voor een stevige basis onder de toekomst van jezelf en je dierbaren.

Kom in contact

We zijn gevestigd in een monumentaal, maar modern pand. Direct tegenover het station van Sneek. Zowel met de trein, de bus, de auto, de fiets als lopend zijn we prima bereikbaar. Bovendien beschikken we over een eigen parkeerterrein en zijn we ook zeer toegankelijk als je minder goed ter been bent. Wip gerust eens bij ons binnen. Of bel of mail ons. We staan altijd voor je klaar!

Lid van: De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie Vereniging Ondernemingsrechtspecialisten Notariaat MfN-registermediators Vereniging van Mediators in het Notariaat
bel bericht bezoek facebook instagram linkedin mail search