Zoeken

Hulp bij ondernemen

Ondernemen zit in je bloed. Daarom wil je een onderneming starten, overnemen, laten groeien of juist op het meest ideale moment verkopen. Welke situatie er als ondernemer ook op je afkomt, we brengen de kansen en bedreigingen voor je in kaart en geven je op basis daarvan advies. Zo helpen we je bij het maken van alle keuzes waar je voor komt te staan. Ook wanneer zakelijk en privé elkaar raken.

Goed voorbereid naar Rientjes Notariaat

Goed voorbereid naar Rientjes

Wil je bij ons op gesprek komen of een afspraak met ons maken bij jou thuis of op de zaak? Dan bespaart enige voorbereiding je tijd en geld. En zorg je er ook nog eens voor dat je ons hele gerichte vragen kunt stellen. Om het jou makkelijk te maken, vind je op onze website daarom checklists en brochures rond de thema’s wonen, leven, overlijden en ondernemen.

Blogs

Veranderingen van wetten en regels houden we graag nauwlettend voor je in de gaten. Hebben ze gevolgen voor jouw persoonlijke of zakelijke situatie? We schrijven er graag over in blogs op deze website of in publicaties voor kranten en magazines. Zo blijf jij altijd op de hoogte van het laatste nieuws. In taal die zelfs de ingewikkeldste materie begrijpelijk maakt.

Bedrijfsopvolging
ONTERVEN VAN JE BEDRIJFSOPVOLGER? WEES VOORZICHTIG!

ONTERVEN VAN JE BEDRIJFSOPVOLGER? WEES VOORZICHTIG!

Wat is het fijn als jouw levenswerk als ondernemer door je kind wordt voortgezet. Ja, toch? Daarvoor doorloop je een heel traject. Eerst overleg je samen met de accountant en tot slot ga je naar de notaris om de aandelen in de BV of het bedrijfsvermogen aan je kind over te dragen.

Lees meer
Ondernemerstestament
Het ondernemerstestament: omarm de bedrijfsopvolger en onterf de rest?

Het ondernemerstestament: omarm de bedrijfsopvolger en onterf de rest?

Dit is niet eens zo'n rare gedachte. Het bedrijf, je levenswerk, moet immers door. Ook na jouw overlijden. De bedrijfsopvolger moet zo weinig mogelijk last hebben van de overige erfgenamen. Hij moet er in ieder geval niet van afhankelijk zijn.

Lees meer
BV
Via een BV-tje, snel van die vervelende schuldeiser af?

Via een BV-tje, snel van die vervelende schuldeiser af?

Wie zijn schulden betaalt, verarmt niet! Dit is een wijsheid die staat als een huis! Maar hoe moet het als je onvoldoende geld hebt om de schulden te betalen? Je wilt daar liever niet zelf voor opdraaien. Stel, je hebt ooit een BV opgericht om zelf geen risico's met je privé vermogen te lopen. Stel dat je zelfs meerdere BV's achter elkaar hebt opgericht omdat je weet dat "één BV geen BV" is. Over dit laatste heb ik de vorige keer onder deze rubriek mogen schrijven.

Lees meer
Waarom Rientjes? - Rientjes Notariaat

Waarom Rientjes?

Een luisterend oor voor je verhaal, oog voor jouw situatie en een neus voor het juiste advies. Die vertrouwde, persoonlijke en deskundige aanpak vind je bij Rientjes. Niet de akte, maar jij staat bij ons centraal. Op die manier streven we naar de juiste balans tussen jouw wensen, jouw leven, jouw keuzes en de juridische mogelijkheden. Alles in overleg met jou.

Kom in contact

We zijn gevestigd in een monumentaal, maar modern pand. Direct tegenover het station van Sneek. Zowel met de trein, de bus, de auto, de fiets als lopend zijn we prima bereikbaar. Bovendien beschikken we over een eigen parkeerterrein en zijn we ook zeer toegankelijk als je minder goed ter been bent. Wip gerust eens bij ons binnen. Of bel of mail ons. We staan altijd voor je klaar!

Lid van: De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie Vereniging Ondernemingsrechtspecialisten Notariaat MfN-registermediators Vereniging van Mediators in het Notariaat
bel bericht bezoek facebook instagram linkedin mail search