Zoeken

Hulp bij nautische zaken

Jezelf overgeven aan de rust op het water. Dat is wat je als beroepsvaarder of watersportliefhebber het liefst doet. Maar voor je vanaf het dek van je nieuwe schip of jacht kunt genieten van de ochtenddauw over de velden en het avondrood van de zon, komen er de nodige administratieve en juridische formaliteiten op je af. Wij nemen die zorgen graag weg, zodat jij onbezorgd vaarplezier beleeft.

Scheepshypotheek

Zorg eerst voor teboekstelling bij het Kadaster alvorens je financier de nodige zekerheden te kunnen verlenen via een scheepshypotheek.

Scheepsoverdracht

Laat de akte van levering zorgvuldig opstellen!

Schip teboekstellen

Laat je schip opnemen in het register van het Kadaster! Handig tegen diefstal van je kostbare schip en het verkrijgen van een hypotheek.

Doorhalen teboekstelling

Laat je schip uit het register van het Kadaster schrijven om deze eenvoudiger overdraagbaar te maken.

Verpanding schip

Verkrijg zekerheid over de terugbetaling van je lening door een pandrecht, al verdient een hypotheek de voorkeur.

Woonark

Woon ook juridisch zorgeloos op het water!

Schip brandmerken

Je schip krijgt voor de kadastrale registratie een brandmerk met uniek identificatienummer!

Zeebrief

Regel het paspoort voor je zeeschip!

Schiphuis overdragen/kopen

Laat de koopakte van het dak boven het hoofd van je schip voor ondertekening door ons lezen.

Goed voorbereid naar Rientjes Notariaat

Goed voorbereid naar Rientjes

Wil je bij ons op gesprek komen of een afspraak met ons maken bij jou thuis of op de zaak? Dan bespaart enige voorbereiding je tijd en geld. En zorg je er ook nog eens voor dat je ons hele gerichte vragen kunt stellen. Om het jou makkelijk te maken, vind je op onze website daarom checklists en brochures rond de thema’s wonen, leven, overlijden en ondernemen.

Blogs

Veranderingen van wetten en regels houden we graag nauwlettend voor je in de gaten. Hebben ze gevolgen voor jouw persoonlijke of zakelijke situatie? We schrijven er graag over in blogs op deze website of in publicaties voor kranten en magazines. Zo blijf jij altijd op de hoogte van het laatste nieuws. In taal die zelfs de ingewikkeldste materie begrijpelijk maakt.

Schip teboekstellen
'Teboekstellen' van je schip

'Teboekstellen' van je schip

Als je ook een hypotheek op het schip wilt afsluiten, is het 'teboekstellen' van je schip verplicht. Dit geldt ook als de waterverplaatsing van het schip meer dan 10m³ bedraagt.

Lees meer
Waarom Rientjes? - Rientjes Notariaat

Waarom Rientjes?

Een luisterend oor voor je verhaal, oog voor jouw situatie en een neus voor het juiste advies. Die vertrouwde, persoonlijke en deskundige aanpak vind je bij Rientjes. Niet de akte, maar jij staat bij ons centraal. Op die manier streven we naar de juiste balans tussen jouw wensen, jouw leven, jouw keuzes en de juridische mogelijkheden. Alles in overleg met jou.

Kom in contact

We zijn gevestigd in een monumentaal, maar modern pand. Direct tegenover het station van Sneek. Zowel met de trein, de bus, de auto, de fiets als lopend zijn we prima bereikbaar. Bovendien beschikken we over een eigen parkeerterrein en zijn we ook zeer toegankelijk als je minder goed ter been bent. Wip gerust eens bij ons binnen. Of bel of mail ons. We staan altijd voor je klaar!

Lid van: De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie Vereniging Ondernemingsrechtspecialisten Notariaat MfN-registermediators Vereniging van Mediators in het Notariaat
bel bericht bezoek facebook instagram linkedin mail search