Zoeken

ZE ZIJN ER WEER! DE TUT-DAGEN MET DE NOTARIS!

ZE ZIJN ER WEER! DE TUT-DAGEN MET DE NOTARIS!

Na de "corona-jaren" is het eindelijk weer mogelijk om onze Test Uw Testamentdagen te organiseren. Stof jouw akten af en neem ze mee naar ons kantoor! Deze dagen zijn bedoeld voor jong en oud om mijn kantoor binnen te wandelen en het gesprek aan te gaan over jouw testament en/of jouw levenstestament. Samen met mij of één van onze juristen wordt gekeken of jouw regelingen in deze akten nog bij jou en jouw eventuele partner passen. Ook als er nog niks is geregeld, ben jij welkom om langs te komen en jouw wensen te bespreken.

Ingrijpende veranderingen in jouw leven (of de wet)

Mogelijk zijn er jaren verstreken sinds het opstellen van jouw testament. Mogelijk heb je een woning gekocht of verkocht, heb je een nieuwe relatie of heb je een dierbare verloren. Past jouw testament nog bij jou en jouw situatie? Een voorbeeld hiervan zijn de zogeheten TROS/RADAR-testamenten uit 2010. Hierin wordt jouw partner tot enig erfgenaam benoemd en zijn jouw kinderen de zogeheten "verwachters".

Zij erven pas daadwerkelijk van jullie bij het overlijden van de langstlevende. Deze testamenten brengen vaak een zware administratieve last mee voor jouw partner. Jarenlang moet het vermogen apart worden geadministreerd om inzichtelijk te houden hoe jouw nalatenschap eruit ziet. Weegt het erfbelastingvoordeel van jouw kinderen op tegen het recht van de kinderen om inzage in het vermogen van jouw partner te verkrijgen en welke complicaties brengt dit met zich mee als hij een nieuwe partner treft?

En hoe zit het met de belastingen?

Ook bij het overlijden van een dierbare komt vadertje staat om de hoek kijken. De erfbelasting is nu eenmaal een feit, maar niemand wil teveel betalen. Door het opstellen van een testament kan mogelijk erfbelasting worden bespaard bij het overlijden van jouw partner en jou. Er zijn verschillende testamentvormen die het mogelijk maken om de hoogte van de erfbelasting bij beide overlijdens zodanig te sturen dat er, bezien over beide overlijdens, minder erfbelasting hoeft te worden betaald dan op grond van de wet. Een testament kan dus in fiscaal opzicht lonen.

Het verzekeren van jouw eigen wil!

Tot slot zijn de TUT-dagen uitermate geschikt om in gesprek te gaan over wie jij wilt aanstellen als vertrouwenspersoon. Wie geef jij de volmacht voor het geval jij zelf niet meer jouw bankzaken of dagelijkse zorg kan regelen door ziekte? Wie moet namens jou kunnen spreken als jij dit zelf niet meer kunt? Wie zorgt in dat geval voor jouw kinderen of jouw bedrijf? Wie is jouw rots in de branding en vertrouw jij voor tweehonderd procent? Door het levenstestament houdt jij de touwtjes in handen en voorkom je de aanvraag van een bewind of mentorschap.

Kom toch langs!

Over al deze onderwerpen en meer ga ik graag met jou in gesprek om jou met een gerust hart voor te bereiden op ongeplande gebeurtenissen. Speciaal wachten op de open dagen is niet nodig. Wel is het goed om van tevoren een afspraak te maken om wachten te voorkomen!

Vraag het #Voornaam

Vraag het Karin

Ongeplande gebeurtenissen hoef je niet onvoorbereid op je af te laten komen… Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

Stel jouw vraag

Raad en daad

Bij de meest bepalende en emotionele keuzes in je leven betrek je vaak de mensen die het dichtst bij je staan. Bij hen proef je het onvoorwaardelijke vertrouwen. Datzelfde gevoel willen wij je bezorgen bij het vastleggen van alle afspraken rond de keuzes die je maakt. Met raad en daad staan we je bij. Zo zorgen wij voor een stevige basis onder de toekomst van jezelf en je dierbaren.

Kom in contact

We zijn gevestigd in een monumentaal, maar modern pand. Direct tegenover het station van Sneek. Zowel met de trein, de bus, de auto, de fiets als lopend zijn we prima bereikbaar. Bovendien beschikken we over een eigen parkeerterrein en zijn we ook zeer toegankelijk als je minder goed ter been bent. Wip gerust eens bij ons binnen. Of bel of mail ons. We staan altijd voor je klaar!

Lid van: De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie Vereniging Ondernemingsrechtspecialisten Notariaat MfN-registermediators Vereniging van Mediators in het Notariaat
bel bericht bezoek facebook instagram linkedin mail search